als parochie betrouwbaar uw financiële administratie laten verzorgen?

Als parochie bent u altijd op zoek naar betrouwbare relaties om financiële zaken duidelijk en veilig te regelen. CKconsultancy heeft meer dan 10 jaar ervaring met het op- en onderweg ondersteunen bij de financiële zaken en administratie van parochies.

neem contact op
financieel advies & administratie voor parochies

financiële zaken voor de parochie, toch nog niet zo makkelijk, hè?

Als parochie zijnde krijgt u niet alleen te maken met kerkelijke zaken, maar komt u ook in aanraking met wereldse zaken zoals bijvoorbeeld een boekhouding, financiële leningen en onroerend goed. De administratie van uw parochie zal 100% binnen de lijntjes, compleet en op tijd moeten worden gevoerd.

U zult als parochie ook gemerkt hebben dat het niet alleen bij het voeren van een boekhouding blijft. Het verzorgen van de BRIM/SIM subsidie, heen en weer overleggen met het bisdom en het nemen van zwaarwegende financiële beslissingen; voorbeelden van overige zaken die u als kerkbestuur zult moeten regelen.

CKconsultancy is ervaren in het ondersteunen van uw kerkbestuur bij deze financiële zaken en zorgt samen met u dat uw parochie op financieel gebied waterdicht verzorgd is.

neem contact op

deze zaken kunt u ALS KERKBESTUUR bij CKconsultancy uitbesteden:

Kerkelijke administratie
Kerkelijke administratie

Kerkelijke administratie

Een parochie is geen gewone onderneming. Dit betekent natuurlijk niet, zoals u weet, dat er geen administratie gevoerd zal moeten worden. Bij het voeren van een kerkelijke administratie komt een aantal extra zaken kijken. Denk hierbij aan zaken zoals collecte-gelden, erfenissen en zelfs triviale zaken als kaarsen-geld.

Het kan ook voorkomen dat u als losse parochies gaat fuseren en er een federatie gevormd moet worden. Hierbij zullen de financiële administraties naadloos en 100% binnen de lijntjes in elkaar moeten worden geschoven.

Door meer dan 10 jaar ervaring met het voeren van financiële administraties voor parochies, kan CKconsultancy u met alle do's & don'ts ondersteunen, op- en onderweg.

ANBI-Status:
Wanneer uw parochie door de fiscus als 'ANBI' wordt aangemerkt, betekent dit dat parochianen belastingvrij aan uw parochie kunnen schenken, of erflaten.
NEEM CONTACT OP
Financiële sparring partner
Financiële sparring partner

Financiële sparring partner

Als kerkbestuur loopt u tegen veel financiële obstakels aan, sommige hiervan zijn moeilijker op te lossen dan andere. Maar, welk financieel obstakel dan ook, een tweede, professionele mening is altijd handig.

CKconsultancy beschikt over een ervaren financiële consultant die uw kerkbestuur met raad en daad terzijde kan staan.

NEEM CONTACT OP
BRIM/SIM
BRIM/SIM subsidie

BRIM/SIM subsidie

9 van de 10 keer is uw kerkgebouw een rijksmonument. Dit betekent dat uw parochie in aanmerking kan komen voor een speciale subsidie, genaamd de SIM (voorheen BRIM) subsidie. Wanneer uw parochie hiervoor in aanmerking komt, houdt dit in dat er ook een aparte administratie gevoerd zal moeten worden.

CKconsultancy heeft in het opzetten en bijhouden van de speciale administratie al meer dan 10 jaar ervaring en is dan ook in staat uw parochie hierin volledig te ondersteunen en ontzorgen.

NEEM CONTACT OP
Overleg met bisdom
Overleg met bisdom

ondersteuning bij Overleg met het bisdom

Als parochie krijgt u vaak en veel te maken met het bidsom. Of het nu gaat over financiële keuzes of interieur keuzes van uw kerk, het bisdom wil altijd graag weten wat er gaande is en het liefste zouden ze de keuzes voor u willen maken.

Dit kan er voor zorgen dat als u in overleg gaat met het bisdom u automatisch in een lagere positie gemanoeuvreerd wordt. Het inschakelen van een externe, gespecialiseerde partij, zoals CKconsultancy, kan u hier steviger in de schoenen laten staan en er voor zorgen dat uw parochie van u is en blijft.

NEEM CONTACT OP
De LinkedIn pagina van CKconsultancy
Het CKconsultancy beeldmerk in wit.